Ir al contenido principal

Calçotada a Santa María

La calçotada és un menjar típic de la regió occidental de Catalunya; originària de Valls, en la comarca de l'Alt Camp, en les últimes dècades s'ha estès i pot degustar-se en gairebé qualsevol part de la comunitat durant el final de l'hivern i començaments de la primavera; els calçots, una varietat de cebolletas especialment conreada per a aquest propòsit, es rosteixen directament sobre brases de sarments i es mengen amb la mà, amanits amb una salsa especial, la salvitxada, similar a la romesco. Mentrestant, les brases s'aprofiten per a rostir carns o embotits per al segon plat.


Bullits al punt, la capa exterior dels calçots es calcina, deixant l'interior tendre i cremoso. Tradicionalment es duen a la taula sobre una teula de fang, que ajuda a conservar-los calents. El procediment d'ingesta ? arrencant la capa carbonizada amb les mans ? fa inevitable tacar-se, pel que és tradicional posar-se un enorme bavosall que arriba del coll fins als genolls. Les dates típiques per a degustar aquesta espècie de ceba dolça és durant els mesos d'hivern i primavera.

La salvitxada és una salsa originària de Catalunya (Espanya), concretament de la localitat de Valls en la província de Tarragona, i serveix per a acompanyar als calçots en les calçotadas.

En la seva composició se sembla bastant a la salsa romesco. Els seus ingredients principals són:

* Alls rostits (escalivada) i crus
* Tomàquets rostits
* Ametlles torrades mòltes
* Avellanes torrades mòltes
* Pa torrat i xopat en vinagre
* Ñora (La ñora és un pebrot murcià de petita grandària i de forma rodona, que es deixa assecar i que té un sabor un poc picante. )
* Oliï d'oliva
* Sal


Es molen els ingredients en un morter fins a formar una salsa de consistència mitja (ni fina ni gruixuda).

Aquí penjo uns arxius pdf's amb fotografies de La Calçotada per a descarregar .




"Ha estat una de les millors Calçotades de la Història.

Enorabuena a tots. "

Comentarios

Entradas populares de este blog

Shield L293D

Algún que otro problema a la hora de conectarlo...

He conectado los 5v para el arduino y los 9v para el shield L293D el modulo bluetooth no esta encendido ¿? *** SOLUCIONADO, tenia el HC-05 a 9600 en el codigo y estaba configurado a 38400.  Estas son las conexiones realizadas; Pin 2 - el Echo del sensor ultrasonico HC-SR04 Pin 13 - Trig del sensor ultrasonico HC-SR04 Cable Blanco positivo del sensor HC-SR04 Cable Gris negativo del sensor HC-SR04 He realizado unas soldaduras en el Shield L293D, Pin 0 y Pin 1 para el modulo Bluetooth He realizado dos soldaduras para poder conectar el modulo de bluetooth al shield L293D. Positivo y negativo del modulo.